Громадська рада при КМДА за рік розглянула близько 50 питань

Громадська рада при КМДА за рік розглянула близько 50 питань

Фото
Укрінформ
Громадська рада при Київській міській державній адміністрації впродовж року провела шість засідань, на яких розглянула близько пів сотні рішень щодо проблематики міста.

Про це Укрінформу повідомив голова Громадської ради Геннадій Кривошея.

За його словами, на засіданнях порушували теми, які стосуються лікування військових, підтримки незахищених киян під час війни, підвищення пенсій та вчасного наповнення бюджету Києва.

Ще один спектр питань — створення реєстру волонтерів, співпраця з гуманітарним штабом та фінансова підтримка організацій людей з інвалідністю в час війни, поінформував він.

«Окрім цього, ініціювали прискорення розгляду земельних питань, щоб безперешкодно наповнювався міський бюджет. З останнього — обговорювали концепцію розвитку української мови у столиці. Сподіваюся, у січні-лютому цю концепцію затвердить Київрада, а вже після цього мають напрацювати відповідну програму та виділити кошти на її реалізацію», — уточнив Кривошея.

Також з початком війни Громадська рада при КМДА посилила співпрацю з військовою адміністрацією — зокрема, у напрямку волонтерства, лікування військових у госпіталях тощо, додав він.

Кривошея запевнив, що голови комітетів Громадської ради постійно на зв’язку із керівництвом міста, профільними департаментами та депутатами, і це допомагає оперативно реагувати на запити громадськості.

Кривошея нагадав, що з юридичного погляду Громадська рада — це консультативний орган при КМДА, який дає змогу активним мешканцям впливати на процеси, що відбуваються у столиці. “Якщо ще простіше — це представники громадськості при владі”, - зазначив він.

Засідання проводять раз на кілька місяців. «Під час зустрічей розглядаємо пропозиції, подані членами ради, та виносимо їх на голосування. Вже проголосовані ідеї передають органам міської влади. Далі чиновники розглядають їх та ухвалюють відповідні рішення», — зазначив Кривошея.

Як приклад він навів нещодавню ініціативу Громадської ради про підвищення соціальних виплат для людей з інвалідністю. Профільна комісія Київради вже підтримала цю ідею.

Читайте також: З лютого оператори «гарячої лінії» Києва опрацювали майже мільйон звернень

«З успішних рішень – також за підтримки Департаменту суспільних комунікацій й Департаменту молоді та спорту ми провели два великих форуми волонтерів. Перший відбувся влітку і другий — у грудні», — повідомив Кривошея.

Він наголосив, що Громадська рада не пов’язує себе із жодною політичною силою та працює виключно на благо громади. На сайті мерії зазначені контакти представників Ради, до яких може звернутися кожен мешканець міста і отримати зворотний зв'язок.

Чинний склад Громадської ради обирали представники громадянського суспільства шляхом голосування під час установчих зборів, які відбулися у вересні минулого року. Свої голоси віддали 220 представників. Опісля Громадська рада на виборах призначила голову, секретаря та створила комітети, які працюють по різних напрямках (соціальний захист, культура та ін.)

Загалом у Києві працює понад 20 інструментів громадської участі, через які містяни мають можливість впливати на процеси розвитку столиці.

Фото: Борис Корпусенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-