Рішення про новорічну ялинку у Києві ухвалять після консультацій з військовими - КМДА

Рішення про новорічну ялинку у Києві ухвалять після консультацій з військовими - КМДА

Укрінформ
Рішення про встановлення Головної новорічної ялинки у Києві ухвалять після консультацій із силами оборони.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська державна адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Комісія Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію щодо недоречності встановлення новорічної ялинки в Києві в умовах воєнного стану.

"Комісія рекомендувала профільним департаментам врахувати всі пропозиції щодо невикористання бюджетних коштів, дотримання заходів безпеки та заощадження електроенергії, утім не підтримала петицію в частині пропозиції не встановлювати ялинку", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Масових святкувань на Різдво й Новий рік у столиці не буде – Кличко

Втім, підкреслюється, якщо місто після консультацій із військовими ухвалить рішення про встановлення ялинки, бюджетні кошти на це не витрачатимуть.

"Меценати та соціально відповідальний бізнес звернулися до міста із пропозицією допомогти у встановленні та оформленні ялинки. У разі, якщо ялинку таки встановлюватимуть, місто разом із правоохоронцями подбає про заходи безпеки", - наголосили в КМДА.

Читайте також: Доля ялинки в Києві залежить від безпекової та енергетичної ситуації - КМДА

У Департаменті муніципальної безпеки підкреслили, що рішення про встановлення Головної новорічної ялинки країни будуть ухвалювати за підсумками консультацій із командуванням угруповання сил і засобів оборони міста Києва.

Як повідомлялось, електронна петиція №11449 на сайті Київської міської ради щодо недоцільності встановлення новорічної ялинки у Києві набрала необхідну кількість голосів для розгляду місцевою владою. В петиції зазначалось, що її автори вважають доречнішим витрати кошти, які виділяються на встановлення ялинки, на допомогу ЗСУ чи переселенцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-