«Містерія. Небесний полк Азов»: у Києві вшанували пам'ять загиблих азовців

«Містерія. Небесний полк Азов»: у Києві вшанували пам'ять загиблих азовців

Фото
Укрінформ
У Києві азовці та рідні українських захисників вшанували пам'ять загиблих героїв полку "Азов" на Софійській площі.

Загалом в акції "Містерія. Небесний полк Азов" взяли участь близько 150 осіб, серед яких 50 військових та близько 100 родичів і гостей заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Софійській площі вшанували загиблих воїнів полку «Азов» / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

Під час виступу азовець з позивним “Дипломат” наголосив, що подібно до того, як в 2015 році році під час боїв за Дебальцеве азовці своїм наступом під Широкіно відтягли сили ворога та допомогли ЗСУ, так і в 2022 році азовці тримали Маріуполь, відтягаючи на себе російські сили і допомагаючи Збройним силам.

Бійці "Азова" запалили смолоскипи на честь своїх загиблих побратимів, а рідні загиблих поставили свічки до інсталяції “Сталеве серце Азова”.

Також над Софійською площею пролунали імена всіх загиблих азовців, які захищали Україну.

Читайте також: У Полтаві відкрили мурал, присвячений захиснику Маріуполя «Волині»

Як повідомлялось, щороку в полку «Азов» вшановують пам’ять загиблих в бою азовців. Вперше така церемонія відбулася 22 жовтня 2015 року, і з того часу хід її проведення лишається незмінним. У цей день тут згадють кожного бійця «Азову», який зі зброєю в руках захищав Україну від загарбника і загинув на полі бою, тих азовців, хто був безвісти зниклим у бою, а також тих, чий життєвий шлях забрали інші трагічні обставини чи хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-