У Києві вулицю Кареловську перейменували на Луки Долинського

У Києві вулицю Кареловську перейменували на Луки Долинського

Укрінформ
У Подільському районі столиці вулицю Кареловську перейменовано на Луки Долинського.

Про це інформує пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

«У Подільському районі вулицю Кареловську перейменовано на Луки Долинського. Загалом у столиці вже перейменовано понад сотню міських об‘єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами», - йдеться у повідомленні.

У Київській міськраді наголошують, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Кареловську до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами. Назва вулиці Кареловська походить від імені радянського кінорежисера та сценариста Карелова.

Відтак, з метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 6 195 голоси, набрала пропозиція – Луки Долинського. Нова назва запропонована на честь українського маляра Луки Долинського (1750-1824 роки життя).

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Кареловської на Луки Долинського.

У Київраді нагадують, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Як повідомляв Укрінформ, у Голосіївському районі Києва вулицю Уральську перейменували на Чумацьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-