Водопровідна вода у Києві безпечна та відповідає санітарним нормам - КМДА

Водопровідна вода у Києві безпечна та відповідає санітарним нормам - КМДА

Укрінформ
Водопровідна вода у столиці безпечна та відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Водопровідна вода в Києві безпечна та відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, фахівці Київводоканалу ретельно контролюють якість води Дніпра, Десни та артезіанських свердловин. Аналіз води спеціалісти проводять у лабораторіях, розташованих безпосередньо на водопровідних станціях. Також аналізи води здійснює головна лабораторія. Фахівці регулярно відбирають проби в місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, а також у контрольних точках міської мережі.

Так, на виході з очисних споруд контроль води здійснюється щоденно за 22, щомісячно - за 48 та щорічно за 76 - показниками.

У розподільчих водопровідних мережах міста якість води перевіряється щоденно без вихідних у 35 контрольних точках на різних вулицях у всіх районах Києва. Головна лабораторія Київводоканалу щодня аналізує більше 70 проб.

Фахівці проводять аналіз води за фізико-хімічними і мікробіологічними, а також за радіаційними показниками.

Читайте також: На Київщині витягли з водойми бойову частину ворожої ракети

“На сьогодні всі процеси з водопідготовки здійснюють в установленому порядку, всі водопровідні споруди працюють у штатному режимі. Київводоканал забезпечений усіма необхідними реагентами в достатній кількості. Станом на 21 жовтня відхилень у водопровідній воді немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН”, - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня у Київводоканалі попередили жителів столиці про можливі зміни показників води у пікові години споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-