Антимонопольний комітет викрив змову на будівництві Подільського мосту в Києві

Антимонопольний комітет викрив змову на будівництві Подільського мосту в Києві

Укрінформ
Антимонопольний комітет України викрив змову компаній "Форма" та "Укрбуд" під час п'яти закупівель послуг із будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

"Північне міжобласне територіальне відділення АМКУ викрило змову між ТОВ "Форма" та ТОВ "ІБК "Укрбуд" під час участі у п’яти процедурах закупівлі послуг з виконання проєктних та вишукувальних робіт під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у Києві. Замовником у всіх закупівлях є київське комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", - йдеться у повідомленні.

АМКУ встановив, що "Форма" та "Укрбуд" погоджували свої дії, зокрема, використовували спільні ІР-адреси для управління рахунками та для звітності до органів ДПС, синхронно діяли під час отримання банківських гарантій тощо. З огляду на це, адміністративна колегія Північного МТВ визнала згадані компанії порушниками законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте також: У Кличка спростовують виділення додаткових коштів на добудову Подільсько-Воскресенського мосту

За кожне вчинене порушення на них накладено штрафи, сума яких у повідомленні не вказується.

Крім того, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» "Форма" та "Укрбуд" не зможуть брати участь у торгах протягом трьох років.

Як повідомлялося, у жовтні 2021 року Антимонопольний комітет оштрафував на 182,6 млн грн ТОВ «Форма» і ТОВ «Еко-Буд-Трейд» за змову на торгах з будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро. Тоді обом порушникам також на три роки закрито доступ до участі у публічних закупівлях.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-