У Києві зрізатимуть замки з зачинених укриттів під час повітряної тривоги

У Києві зрізатимуть замки з зачинених укриттів під час повітряної тривоги

Укрінформ
У столиці рятувальники зрізатимуть замки з укриттів, якщо балансоутримувачі не відчинятимуть їх під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«Міська влада нагадує, що всі укриття, які належать до фонду захисних споруд та нанесені Департаментом муніципальної безпеки на мапу укриттів, мають бути відкриті та доступні для мешканців під час повітряної тривоги», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що балансоутримувачі мають цілодобово забезпечувати доступ населення до укриттів цивільного захисту в разі сигналів про повітряну загрозу.

Якщо ж укриття будуть зачинені під час тривоги – рятувальники разом з поліцією зрізатимуть замки, аби надати доступ мешканцям до захисних споруд.

Читайте також: У Києві під час тривог наземний транспорт зупинятимуть - Поворозник

«Якщо двері позначених на мапі укриттів зачинені під час повітряної тривоги, мешканці можуть зателефонувати рятувальникам або в поліцію за номерами «101» або «102». Тоді замки на дверях просто зрізають, і доступ до укриття буде відкрито, аби люди були у безпеці. Такий досвід у нас уже є, на жаль, періодично ми отримуємо скарги на зачинені укриття і реагуємо відповідно. В умовах постійної загрози обстрілів ризикувати життям людей абсолютно неприпустимо. Ми вимагаємо від балансоутримувачів виконувати свої обов'язки сумлінно», – пояснив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

У КМДА закликають киян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та одразу йти в укриття. Рекомендується брати з собою теплий одяг, воду, запас їжі, зарядні пристрої для телефонів.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці швидко відновили роботу транспорту, але під час повітряних тривог наземний транспорт зупинятиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-