Забудова на ₴31 мільйон: суд скасував право власності на об'єкти біля Кончі-Заспи

Забудова на ₴31 мільйон: суд скасував право власності на об'єкти біля Кончі-Заспи

Укрінформ
Господарський суд Києва скасував право власності на самочинно збудовані об’єкти, розташовані на земельній ділянці біля Кончі-Заспи вартістю понад 31 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Київської міської прокуратури повідомляє у Телеграмі.

“Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради та скасував рішення про державну реєстрацію права власності на самочинно збудоване нерухоме майно, що розташоване на земельній ділянці рекреаційного призначення площею понад 1 га вартістю понад 31 млн гривень”, - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що товариство не було належним користувачем (орендарем) земельної ділянки, яка розташована по вулиці Лісничій у Голосіївському районі Києва. Тому, відповідно до вимог чинного законодавства зведені будівлі загальною площею 26,1 кв.м на вказаній земельній ділянці є самочинним будівництвом.

За таких обставин, товариство не могло набути право власності на вказані об’єкти нерухомості та в подальшому вчиняти дії щодо розпорядження ними, а саме відчужувати третім особам.

Захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання недійсними договорів купівлі-продажу та зобов’язанням знести самочинно збудоване нерухоме майно.

Суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та задовольнив позов у повному обсязі.

Таким чином, скасувавши право власності на самочинно збудовані об’єкти, запобігнуто отримання товариством поза конкурсом комунальної земельної ділянки рекреаційного призначення.

Читайте також: Оборудка на п’ять мільярдів: СБУ завадила незаконній приватизації 45 санаторіїв

Як повідомляв Укрінформ, у липні Київська обласна прокуратура забезпечила повернення державі нерухомого майна кардіологічного санаторію Національної академії наук України вартістю 188 млн грн.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-