Віталій Кличко став почесним громадянином Варшави

Віталій Кличко став почесним громадянином Варшави

Відео
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко отримав звання почесного громадянина польської столиці.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в Телеграмі.

«Щиро дякую владі та мешканцям Варшави за звання почесного громадянина польської столиці. Міста, з яким Київ об’єднує багаторічна дружба та співробітництво. Це велика честь для мене і визнання героїзму всіх киян, відваги українського народу, який протистоїть навалі російських варварів», - зазначив Кличко, додавши, що сьогодні на урочистому засіданні міської ради Варшави відзнаку отримав брат Володимир.

Він додав, що мер Варшави Рафал Тшасковський у своїй промові запевнив, що Польща і надалі допомагатиме Україні, а обидві країни залишаться вільними і незалежними державами.

Як повідомлялося, на початку червня Польща підписала з Україною оборонний контракт на суму 2,7 млрд злотих (близько 650 млн дол.) щодо продажу Україні самохідних артилерійських установок (САУ) Krab. Кошти на закупівлю цієї зброї Україна частково отримує з ЄС, а частково платить з власного бюджету.

Читайте також: Більш як місяць жила у метро, дбаючи про киян - Кличко показав історію чергової по станції

Раніше Польща передала Україні військової техніки на суму приблизно 1,7 млрд дол. США. Йдеться, зокрема, про 240 модернізованих танків Т-72, ПЗРК Piorun, САУ Krab, а також гранатомети, артилерійські снаряди тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-