У Києві шляхи розміщення тактильної плитки звільнять від сторонніх об’єктів - КМДА

У Києві шляхи розміщення тактильної плитки звільнять від сторонніх об’єктів - КМДА

Укрінформ
У столиці шляхи розміщення тактильної плитки будуть звільнені від сторонніх об’єктів, оскільки це несе загрозу здоров’ю та життю особам з порушеннями зору.

Про це поінформувала пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

Як зазначила Уповноважена Київської міськради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська, тактильна плитка – це не дизайнерське рішення, а елемент доступності міської інфраструктури для осіб з порушеннями зору.

«Деякі представники вуличної роздрібної торгівлі, а також ресторанного бізнесу встановлюють свої навіси, вуличні меблі, а також інші елементи на шляху розміщення тактильної плитки. Це є загрозою для здоров'я, а іноді для життя людей з порушеннями зору. З метою притягнення до відповідальності недобросовісних суб’єктів господарювання, а також усунення з тактильної плитки різних елементів благоустрою було направлено звернення до Департаменту міського благоустрою КМДА», - заявила Петрівська.

Читайте також: У Києві затримали агентку спецслужб рф, яка збирала координати для ракетних ударів

Представниця Київської міської ради уточнила, що фахівці розпочали інспектування міських територій щодо виявлення цих порушень. Також чиновниця поінформувала, що наразі перевірка триває.

Мешканці, які побачили подібного роду порушення, можуть звернутися до районних в місті Києві державних адміністрацій, Департаменту міського благоустрою КМДА, а також зателефонувати на гарячу лінії Київської міської державної адміністрації за номером 15-51.

Як повідомлялося, Київрада підтримала створення ландшафтного заказника «Протасів Яр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-