У Києві запрацювали сім комунальних кінотеатрів

У Києві запрацювали сім комунальних кінотеатрів

Укрінформ
У Києві відновили роботу сім комунальних кінотеатрів: “Лейпциг”, “Флоренція”, “ім. Шевченка”, “Старт”, “Факел”, “Промінь” та “Ліра”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами депута Київської міської ради, голови комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, з перших днів війни співробітники комунального підприємства “Київкінофільм” здійснюють заходи із збереження майна територіальної громади Києва, зокрема будівель кінотеатрів та обладнання для кінопоказу.

“З часу повномасштабного російського вторгнення на територію України кінотеатри призупинили свою діяльність, попри це співробітники працювали задля збереження та захисту майна. Наразі столиця поступово повертається до звичного ритму життя, і вже відновлюють роботу заклади культури, зокрема працюють комунальні кінотеатри. Це дозволить отримати додаткові надходження до бюджету”, - повідомила Муха.

За її словами, в умовах воєнного стану низка культурно-мистецьких заходів, які були передбачені Комплексною міською цільовою програмою “Столична культура: 2022-2024 роки”, не може бути проведена. Тому сьогодні Київрада прийняла рішення зекономлені 5 млн грн як виняток в умовах дії воєнного стану спрямувати на виплати зарплати співробітникам комунального підприємства.

Читайте також: Кіночервень: пілоти ВПС, супермедики та кілери-месники

Муха додала, що міська влада залучає максимум ресурсів для відновлення культурної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 11 червня у Гідропарку відкриють найбільший парк динозаврів в Україні, а також парк атракціонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-