Кличко підтримав перейменування станцій столичної підземки з «недружніми» назвами

Кличко підтримав перейменування станцій столичної підземки з «недружніми» назвами

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко висловився за перейменування кількох станцій столичного метро з «недружніми» до України назвами.

Про це столичний міський голова сказав в ефірі телемарафону 13 квітня, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Такі зміни, перейменування, ми будемо розглядати на найближчій сесії Київради. Щоб нам, киянам, назви столичних станцій метро нагадували про позитивні зміни та про те, хто є нашими справжніми друзями. А не звеличували тих, хто посилає сюди орду і смерть українцям. Ми обов’язково розглянемо це питання і зробимо правильні кроки», – наголосив Кличко.

Читайте також: Блокпости залишаються на вулицях Києва - військова адміністрація

Зокрема, за словами мера Києва, було б доречно перейменувати станцію «Мінську».

«Наприклад, станція «Мінська». Якщо ми отримуємо погрози з Мінська, а з території Білорусі злітають літаки, які бомблять і випускають ракети по наших будинках, така назва станції є неприємним нагадуванням. Я переконаний, що «Мінська» може стати, наприклад, «Варшавською». Адже Варшава – місто, яке активно допомагає Києву, прийняло багато переселенців, є справжнім другом» – пояснив свою позицію Кличко.

Читайте також: «Загроза для Києва не зникла»: у КМДА кажуть – про безпеку говорити зарано

Нагадаємо: 11 квітня міська влада Києва заявила, що найближчим часом планують перейменувати 15 вулиць та 5 станцій київського метрополітену з метою завершення процесу дерусифікації у столиці.

За попередніми даними, це торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграду, бульвару Дружби Народів, станцій підземки «Героїв Дніпра», «Мінська» та деяких інших об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-