У застосунку «Київ Цифровий» можна стежити за станом повітря в місті

У застосунку «Київ Цифровий» можна стежити за станом повітря в місті

Відео
Укрінформ
У застосунку «Київ Цифровий» відсьогодні можна слідкувати за станом повітря у столиці.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

«Відсьогодні кияни зможуть слідкувати за станом повітря в столиці в застосунку «Київ Цифровий». Ми доповнили сервіс даними усіх міських пунктів моніторингу якості повітря. Один із них, у Подільському районі, я відвідав сьогодні», - заявив Кличко.

Він зазначив, що Київ продовжує посилювати контроль за станом атмосферного повітря, адже воєнні дії та обстріли спричинили пожежі у передмістях, від чого стан повітря в деякі дні був незадовільним.

За його словами, у столиці вже працюють 5 стаціонарних комплексів європейського зразка, які ретельно досліджують якість повітря за близько 10 показниками. А невдовзі додадуть і вимірювання радіаційного фону.

Читайте також: У Києві зараз паркування безкоштовне, якщо вимагають грошівикликайте поліцію

«Такі пости є на лівому і правому берегах столиці. Пост на Подолі, де я був сьогодні, встановили в грудні минулого року. У 2022 році плануємо встановити ще 3 стаціонарних пункти спостереження - в Деснянському, Голосіївському та Святошинському районах», - заявив Кличко.

Також у Києві розташовані понад 40 індикативних постів моніторингу повітря, які доповнюють дані основних пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, у застосунку «Київ Цифровий» можна повідомити про пошкоджені та зруйновані внаслідок війни будинки, школи, лікарні та інші об’єкти у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-