Київрада планує безоплатно передавати МОУ нежитлові приміщення для бригад тероборони

Київрада планує безоплатно передавати МОУ нежитлові приміщення для бригад тероборони

Укрінформ
Київська міська рада планує прийняти рішення, яке дасть змогу передавати Міністерству оборони на безоплатній основі нежитлові приміщення для розміщення бригад територіальної оборони.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час сесії Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З тих питань, які ми маємо сьогодні ухвалити - це фактично на безоплатній основі передавати Міністерству оборони нежитлові приміщення комунальної власності для розміщення бригад тероборони столиці. Також створюємо систему територіальної оборони під егідою Міноборони. У нас є багато питань, зокрема і через неврегульованість законодавства. Але треба зробити все, щоб оперативно і в законний спосіб зробити нашу спільну роботу максимально ефективною", - сказав Кличко.

За його словами, Київрада також має ухвалити питання щодо бюджету і фінансування витрат на тероборону та цивільний захист.

Міський голова нагадав, що на початку року Київрада прийняла міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022-2024 роки на загальну суму понад 110 млн грн. Зокрема, на цей рік передбачено 40 мільйонів гривень.

"Ми повинні виділити ці кошти. Вони потрібні на облаштування приміщень для батальйонів тероборони, на закупівлю форми для резервістів, аптечок, радіостанцій та іншого", - зауважив Кличко.

Читайте також: Російська агресія проти України: Кличко звернувся до киян

Він також укотре закликав депутатів Київради вступати до лав тероборони. "Хто ще не вступив до лав тероборони, то прохання: зробіть це. Хто має пропозиції щодо допомоги в роботі служб цивільного захисту, Муніципальної безпеки – звертайтеся, допомагайте! Ми сьогодні повинні бути єдиною командою", - наголосив міський голова.

Як повідомлялося, у січні Київрада ухвалила програму «Захисник Києва» на 2022-2024 роки, яка передбачає фінансування потреб з оборонних питань столиці в обсязі понад 110 млн грн. За цією програмою, зокрема, заплановане розгортання об’єднаного навчального центру для підготовки всіх підрозділів муніципальної безпеки, в тому числі територіальної оборони, обладнання приміщень для розміщення батальйонів тероборони в кожному районі, розгортання навчальних і рекрутингових центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-