Служба зайнятості пропонує роботодавцям програми фінансової підтримки

Служба зайнятості пропонує роботодавцям програми фінансової підтримки

Укрінформ
Столична служба зайнятості співпрацює з роботодавцями за багатьма напрямками, серед яких, зокрема, підбір персоналу на замовлення роботодавців, інформаційно-роз’яснювальна робота та фінансова підтримка.

Про це розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, передає Укрінформ.

«Існує кілька програм фінансової підтримки роботодавців. Одна з них - відшкодування роботодавцю фактичних витрат нарахованого єдиного соціального внеску, сплаченого за працевлаштованих осіб за направленням служби зайнятості на нове робоче місце. Право на отримання компенсації витрат у розмірі ЄСВ мають роботодавці, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них осіб із соціально незахищених категорій за направленням служби зайнятості, а також суб’єкти малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних, направлених службою зайнятості, на нові робочі місця, створені у пріоритетних видах економічної діяльності», - повідомив директор КМЦЗ.

Крім того, роботодавці, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них працівників і протягом 12 календарних місяців щомісяця виплачують їм заробітну плату в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати, мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі 50 відсотків суми нарахованого ЄСВ протягом наступних 12 календарних місяців.

У службі зайнятості поінформували, що торік підприємства працевлаштували 37 безробітних з компенсацією ЄСВ. Середня сума такої компенсації на одну особу щомісячно становить 1,8 тис. грн. Загальна сума відшкодування роботодавцям ЄСВ на суму 0,6 млн грн.

Роботодавці також отримують компенсацію заробітної плати за працевлаштування безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Протягом 2021 року столичною службою зайнятості укладено 14 договорів з роботодавцями на компенсацію заробітної плати переселенців. Використано за відповідною статтею понад 0,8 млн грн. Середньомісячний розмір витрат на оплату праці однієї такої особи становить 14,1 тис. грн.

Читайте також: Безробітні можуть отримати фіндопомогу для запуску власного бізнесу — служба зайнятості

«Важливою формою фінансової підтримки роботодавців є виплата допомоги по частковому безробіттю працівникам підприємств внаслідок вимушеного скорочення робочого часу. Особливо відчутною ця допомога виявилась під час карантину. Завдяки їй вдалося зберегти тисячі робочих місць», - зауважила начальник відділу організації надання послуг роботодавцям КМЦЗ Майя Шурко.

Протягом 2021 року було виплачено 7,3 млн грн допомоги на майже 1,5 тисячі працівників за статтею 47 Закону України «Про зайнятість населення». Крім того, 35,1 млн грн допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину було профінансовано 658 фізичним особам підприємствам та 188 підприємствам (2,7 тис. працівників) за статтею 471 Закону «Про зайнятість населення».

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-