Монастирський обіцяє, що п’яну ДТП із суддею не «замнуть»

Монастирський обіцяє, що п’яну ДТП із суддею не «замнуть»

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обіцяє, що справу судді Деснянського райсуду Світлани Колегаєвої, яку називають фігуранткою ДТП, не замнуть.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Учора Audi судді Деснянського районного суду міста Києва потрапила в ДТП, вилетівши на тротуар. Згідно з інформацією патрульної поліції, вказана особа мала ознаки алкогольного сп’яніння. Ця новина сьогодні облетіла ЗМІ та соцмережі. При цьому вже є думки, що «справу намагаються зам'яти». Я відповідально заявляю, що «зім’ятою» в цій справі залишиться тільки Audi після зіткнення зі стовпом!” - запевнив він.

За словами Монастирського, для патрульної поліції немає значення, хто за кермом, якщо це порушник.

Читайте також: Винуватці «п'яних» ДТП не зможуть розраховувати на умовний вирок - прокуратура

“Патрульні виконали свій обов‘язок. Хочу вірити в те, що Феміда судитиме неупереджено і справедливо своїх служителів”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, слідча суддя Деснянського райсуду Києва Світлана Колегаєва, яку ЗМІ називають фігуранткою дорожньої аварії, зранку 22 липня зателефонувала в суд і повідомила, що перебуватиме на лікарняному.

За даними патрульної поліції Києва, ДТП з вини водійки, яка, ймовірно, була у нетверезому стані, сталася на вулиці Прирічній на столичній Оболоні 21 липня близько 21-ї години.

На місці події інспектори з'ясували, що автомобіль Audi в'їхав у дерево. Водійка та її пасажирка повідомили, що медичної допомоги не потребують. Жінка підтвердила патрульним, що не впоралася з керуванням та допустила наїзд на перешкоду.

Читайте також: Потрійна ДТП під Києвом: водію загрожує до 15 років за «катання» поліцейського на капоті

Під час спілкування з кермувальницею патрульні помітили у неї явні ознаки алкогольного сп'яніння, а тому запропонували пройти огляд на стан сп'яніння за допомогою приладу Драгер, проте жінка відмовилась. Натомість громадянка дала згоду пройти процедуру освідування у лікаря-нарколога.

На водійку склали адміністративний протокол за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) КУпАП. Якщо обстеження підтвердить наявність алкоголю в крові, їй також випишуть протокол за ст. 130 (керування автомобілем у стані сп’яніння).

Патрульні не називають прізвища учасниці ДТП, однак джерела Укрінформу у Нацполіції, а також користувачі соцмереж повідомляють, що за кермом автомобіля Audi була суддя Деснянського райсуду Києва Світлана Колегаєва.

Зокрема, “Київ. Оперативний” оприлюднив фото суддівського посвідчення, яке, як стверджується, належало водійці, що була у нетверезому стані. В документі вказано прізвище судді Деснянського райсуду Світлани Колегаєвої. Також Центр протидії корупції заявив, що суддя на Audi “вилетіла з дороги, збила стовп і врізалась у дерево, мало не збивши пішоходів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-