Новий Генплан Києва: в ОАСК відкрили справу і назвали дату підготовчого засідання

Новий Генплан Києва: в ОАСК відкрили справу і назвали дату підготовчого засідання

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо розроблення проєкту ноого Генерального плану Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 20 травня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Херсон отримає генплан міста – мер

В ОАСК нагадали, що серед вимог позову - визнати протиправними дії КМДА, пов’язані із розробленням проекту нового Генплану Києва, та зобов’язати КМДА утриматись від його розроблення. Зокрема, позивач вважає, що Генплан столиці, розроблений АТ «Київпроєкт» та затверджений рішенням Київради у 2002 році відповідно до положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», є безстроковим та чинним на сьогодні, тому розроблення його нової редакції є незаконним.

Крім того, позивач просить суд зобов’язати Кабінет Міністрів вжити заходи реагування на факт протиправних, на його думку, дій КМДА, пов’язаних із розробленням Генплану міста.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2020 року «Київгенплан» завершив розробку проєкту нового Генерального плану міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-