Генплан Києва: до суду подали позов проти нового проєкту

Генплан Києва: до суду подали позов проти нового проєкту

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправними дії Київської міської державної адміністрації, пов’язані із розробленням проєкту нового Генерального плану столиці, а також - зобов’язати КМДА утриматись від розроблення Генплану.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ОАСК.

«Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправними дії Київської міської державної адміністрації, пов’язані із розробленням проєкту нового Генерального плану столиці. Відповідний позов зареєстровано канцелярією суду. Серед інших вимог позовної заяви - зобов’язати КМДА утриматись від розроблення Генплану (чи у його новій редакції)», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У центрі Києва пропонують заборонити "хмарочоси" - проєкт Генплану

На думку позивача, Генплан міста Києва, розроблений АТ «Київпроєкт» та затверджений рішенням Київради у 2002 році, відповідно до положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» є безстроковим та чинним до сьогодні, тому розроблення його нової редакції є незаконним.

Також позивач просить суд зобов’язати Кабмін вжити заходів реагування на факт протиправних дій КМДА, пов’язаних із розробленням Генплану міста (чи у його новій редакції).

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-