П’яна ДТП у Києві: позашляховик в’їхав у авто на світлофорі, двоє загиблих

П’яна ДТП у Києві: позашляховик в’їхав у авто на світлофорі, двоє загиблих

Фото, відео
Укрінформ
У Києві поліцейські затримали водія позашляховика, який, перебуваючи напідпитку, у Деснянському районі скоїв зіткнення з іншим авто, внаслідок чого водій та пасажирка легковика загинули на місці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

“Вночі до столичної поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із загиблими на перехресті проспекту Шухевича та бульвару Перова, що у Деснянському районі столиці. За вказаною адресою оперативний черговий негайно направив слідчо-оперативну групу Головного управління поліції з розслідування ДТП, екіпажі патрульної поліції та лікарів”,- йдеться у повідомленні.

Попередньо поліцейські встановили, що водій автомобіля Toyota, рухаючись по проїжджій частині не впорався з керуванням та зіткнувся із автомобілем Skoda, який зупинився на перехресті на червоний сигнал світлофора. Внаслідок автопригоди водій легковика, 1979 року народження, та пасажирка померли на місці пригоди.

Читайте також: У столиці п’яний водій маршрутки потрапив у ДТП

“Прилад драгер показав, що керманич позашляховика, 1992 року народження, був під впливом алкоголю. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України”, - додали у поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, особами що керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Правоохоронці проводять усі необхідні слідчі дії, аби встановити обставини та причини цієї трагічної події.

Як поінформував у Фейсбуці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, виклавши відео цієї ДТП, поліція і прокуратура вимагатимуть у суді для підозрюваного тримання під вартою без альтернативи застави.

Він уточнив, що максимальна відповідальність за цей злочин до публікації закону 2695 (щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, в тому числі за п’яне водіння — ред.) буде лише до 10 років позбавлення волі, і особа матиме право на амністію та дострокове звільнення після відбуття 1/2 строку.

“Після публікації завтра закону 2695 про підсилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, за який я дякую особисто Президенту Володимиру Зеленському та 325 депутатам Верховної Ради, такого роду мерзотники будуть вже отримувати по 12 років ув’язнення без права на амністію, чи помилування. А дострокове звільнення можливо буде тільки після відбуття не менш як 2/3 строку”, - повідомив він.

Геращенко також висловив співчуття рідним та близьким загиблих чоловіка та жінки, “які просто стояли на світлофорі (перебуваючи у авто — ред.), очікуючи на зелене світло”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-