Викрадення бізнесмена у Києві: затримали п'ятьох підозрюваних і встановили замовника

Викрадення бізнесмена у Києві: затримали п'ятьох підозрюваних і встановили замовника

Фото
Укрінформ
Бізнесмена Сергія Ткаченка, якого викрали у Києві 1 липня і якого поліція звільнила 15 липня, тримали у нелюдських умовах.

Про це на брифінгу сказав голова Національної поліції Ігор Клименко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу сказати, що Сергія тримали у нелюдських умовах у підвалі у Голосіївському районі. Він був прикутий наручниками. Максимум, що йому дозволяли - це їсти і пити. І його спочатку катували, вимагаючи великі кошти", - поінформував Клименко.

Клименко підкреслив, що поліція також встановила замовника злочину. Однак інших деталей не давав.

Він зазначив, що раніше у деяких ЗМІ з'явилися інформація про можливу причетність до цього викрадення спецслужб іноземних держав, і правоохоронці перевіряли цю версію, але вона наразі не підтверджується, а в ході слідства будуть перевірятися всі версії.

Сам Ткаченко, який був присутній на брифінгу, показав сліди від кайданок на руках.

Він зазначив, що був щасливий, коли його звільнили, і подякував міністру внутрішніх справ, очільнику поліції Києва і столичним правоохоронцям.

Читайте також: Поліція звільнила бізнесмена, викраденого у столиці два тижні тому

П’ятьом зловмисникам повідомили про підозру.

“За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 п’ятьом особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, викраденні людини та вимаганні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 189 КК України)”, - йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури міста Києва.

Затримані – п’ятеро чоловіків, мешканці м. Києва та Київської області віком від 41 до 54 років. За місцями мешкання зазначених осіб та в їх транспортних засобах проведено невідкладні обшуки.

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на взятті зловмисників під варту.

Тривають слідчі дії з встановлення всіх обставин вказаного кримінального правопорушення та можливих співучасників його вчинення.

Як повідомлялося, 15 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція звільнила бізнесмена Сергія Ткаченко, якого викрали у столиці 1 липня.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-