Порушників на столичних дорогах

Порушників на столичних дорогах "ловитиме" нова система відеофіксації - проєкт

Укрінформ
У Києві може з’явитись сучасна система фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Про це повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник, інформує Офіційний портал Києва.

"Місто Київ через рік-два може отримати сучасний інструмент, який дозволить суттєво покращити ситуацію з безпекою на дорогах. При цьому, на це не буде витрачено жодної копійки коштів з місцевого бюджету, оскільки державно-приватне партнерство передбачає фінансування даного проєкту за рахунок капіталу інвестора", – зазначила Мельник.

За її словами, впровадження цієї системи дозволить зменшити кількість ДТП у місті та виключити людський фактор при виявленні фактів порушень ПДР, а також сприятиме зменшенню травматизму та смертності на дорогах і вулицях Києва. "Відшкодування коштів інвестора у створення об’єкта відбуватиметься лише після того, як власне об’єкт буде введено в експлуатацію та шляхом його використання почнуть надаватися відповідні послуги", – додала Мельник.

На момент подання ініціативи вартість проєкту становила близько $24 млн.

Читайте також: У Києві вже тричі подумати треба, перш ніж паркуватися, де заманеться

Попередньо, система включатиме апаратний комплекс відеофіксації порушень ПДР, центр обробки, зберігання та систему передачі даних в автоматичному режимі. Усі зафіксовані порушення правил дорожнього руху через спеціальні канали зв’язку будуть передаватися до дата-центру та опрацьовуватись інспекторами Національної поліції.

За інформацією Мельник, минулого року кількість ДТП у місті Києві склала 20,8% від загальної кількості в Україні, у тому числі з тяжкими наслідками – 3,7%.

У рамках підготовки конкурсу з визначення приватного партнера для реалізації проєкту буде створено конкурсну комісію за участю депутатів Київської міської ради, розроблено критерії оцінки пропозицій та після їх затвердження Київрадою оголошено про проведення конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-