У Києві учасники віча висунули нові вимоги до влади

У Києві учасники віча висунули нові вимоги до влади

Фото, відео
Укрінформ
Учасники віча у Києві проти погодження українською владою "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу пройшли ходою урядовим кварталом і завершили акцію.

Зокрема, після основної частини віча на Майдані Незалежності люди пішли кількатисячною колоною до Офісу Президента, потім вулицями Лютеранською і Шовковичною дійшли до Верховної Ради та далі по Грушевського до будинку Кабміну і знову повернулися на Майдан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Уже на Майдані люди виконали Державний гімн України та розійшлися.

Організатори заходу під час ходи висунули нові вимоги до влади. Так, мітингувальники вимагають відставки керівника Офісу Президента України Андрія Богдана та звернулися до Прем'єр-міністра Олексія Гончарука з вимогою підготувати "консолідовану претензію до Росії".

За словами організаторів акції, "чітка реакція" влади на ці та оголошені раніше на Майдані вимоги щодо недопущення капітуляції та здачі українських інтересів має бути протягом наступного тижня, до 14 жовтня.

На 14 жовтня, День захисника України, анонсовано нові акції протесту в Києві та інших містах України.

Біля ОП та парламенту деякі учасники ходи запалили кілька червоних димових шашок, проте загалом акція пройшла мирно.

Учасники віча пішли до Офісу Президента та в урядовий квартал / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

На Майдані та по всьому урядовому кварталу чергують правоохоронці, представники поліції діалогу, машини "швидкої" медичної допомоги.

Читайте також: Учасники віча на Майдані ухвалили звернення до Президента і Ради

Як повідомлялося, о 12-й годині 6 жовтня у Києві розпочалося віче з вимогою не допустити капітуляції України перед російською агресією.

Віче проходило під численними національними прапорами, без партійної символіки.

Організатором акції виступив "Рух опору капітуляції", який було ініційовано після того, як 1 жовтня цього року Україна, за словами Президента Володимира Зеленського, узгодила на переговорах у Мінську текст так званої "формули Штайнмаєра". За словами Зеленського, формула передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, що ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Як заявив Президент, у новому законі не буде перейдена жодна "червона лінія", і "не буде ніколи жодної капітуляції".

Після того, як низка українських партій, активісти та громадські діячі виступили під час масових акції з різкою критикою цієї формули, глава держави записав відеозвернення і наголосив, що "ніколи не здасть Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-