У Києві стартував челендж “Сильні проти булінгу”

У Києві стартував челендж “Сильні проти булінгу”

Фото
Укрінформ
Головне територіальне управління юстиції в місті Києві у «Введенській» гімназії №107 презентувало масштабну акцію «Сильні проти булінгу».

Як зазначається у повідомленні на сайті Міністерства юстиції, акція стартувала під гаслом «Краще займатись спортом, а не булити!».

«Головне територіальне управління юстиції у місті Києві вже не перший рік проводить активну правопросвітницьку роботу серед батьків, школярів, учителів, студентів. Щодня співробітники юстиції організовують лекції, семінари, тренінги, ігри та інші активності в навчальних закладах, щоб інформувати молодь про їхні права... Школярам потрібно не тільки знати, як себе захистити, але й мати сильного тілом та духом наставника, на якого варто рівнятись. На мою думку, насамперед це мають бути батьки», – розповів начальник ГТУЮ Києва Станіслав Куценко.

Акція «Сильні проти булінгу! / Фото: minjust.gov.ua

Він також започаткував всеукраїнський челендж «Сильні проти булінгу!»: активні спортсмени та кожен, хто підтримує антибулінгову кампанію, можуть виставляти фото у соціальних мережах під хештегом #сильніпротибулінгу та об’єднуватись у велику спільноту.

Також повідомляється, що до кампанії щодо протидії булінгу долучився і народний депутат України, дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк, котрий розповів школярам власну історію життя, про труднощі, які доводилось долати.

Водночас співробітниця ГТУЮ Києва Катерина Поляновська провела урок для молоді, під час якого розповіла, як розпізнати булінг та уникнути цькування. Вона також нагадала школярам, що вони не самі у цій боротьбі, та розповіла, куди звертатись за допомогою у разі факту булінгу у школі.

У Мін’юсті нагадують, що в разі виникнення потреби у правовій допомозі, можна звернутися до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером: 0 800 213 103.

Читайте також: В Україні розпочався тиждень з протидії булінгу

Також у відомстві наголошують, що діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді). Якщо дитині необхідна психологічна допомога, радять звернутися на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером: 116-111.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-