У столиці в іноземців вилучили зброю та боєприпаси

У столиці в іноземців вилучили зброю та боєприпаси

Фото
Укрінформ
Столичні правоохоронці вилучили у іноземців п’ять пістолетів, понад 30 набоїв до них, два глушники та спецприладдя.

Про це повідомляє поліція Києва.

Зокрема, патрульні поліцейські помітили у Дніпровському районі столиці автомобіль із неробочою габаритною фарою та зупинили для перевірки.

"Під час спілкування з правоохоронцями водій та пасажир помітно нервували. А коли патрульні запропонували оглянути авто, кермувальник різко відчинив дверцята і кинувся навтьоки. Втікача поліцейські наздогнали, а під час огляду автомобіля виявили дві сумки із предметами, схожими на зброю", - йдеться у повідомленні.

Тож на місце відразу виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції.

У чоловіків правоохоронці вилучили заборонені речі, схожі на пістолет із глушником, автомат, спеціальний трекер для відстеження авто, бінокль, рукавиці, мобільні телефони.

Відомості про подію слідчі внесли до ЄРДР ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

"Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів поліцейські виявили та вилучили три предмети, схожі на пістолети та револьвер, глушник і понад 30 набоїв", - додали у відомстві.

Обох фігурантів затримали у порядку статті 208 КПК України.

Встановлено, що це – громадяни іншої країни, 1978 та 1977 років народження. Раніше вони вже були судимі і в Україні, і на території іншої держави за розбої та незаконне зберігання зброї і боєприпасів.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка, який стріляв у пасажирів тролейбуса

Вилучені під час обшуків речові докази направлені на експертизу.

Поліцейські перевіряють причетність затриманих до скоєння правопорушень на території столиці, а також встановлюють походження зброї та мету її зберігання.

Чоловікам загрожує до десяти років ув’язнення. У суді вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-