Столиці повернули приміщення на Десятинній вартістю майже 20 мільйонів

Столиці повернули приміщення на Десятинній вартістю майже 20 мільйонів

Укрінформ
Київська прокуратура відсудила на користь територіальної громади приміщення на вул. Десятинній вартістю 18,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“За позовом прокуратури м. Києва поновлено порушене право власності територіальної громади столиці на нежитлові приміщення площею 115 кв. м, вартістю майже 18,4 млн грн, розташовані в житловому будинку в історичному ареалі м. Києва по вул. Десятинній, 7”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокуратура виявила факт незаконного відчуження з комунальної власності цих приміщень, які ще в 2001 році було включено до переліку майна територіальної громади столиці та у подальшому закріплено на праві господарського відання за КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва”.

Читайте також: Головпоштамт потрібно продати і зробити там готель - гендиректор "Укрпошти"

Київрада рішень про відчуження вказаного майна не приймала, приватизація спірних приміщень не здійснювалася.

Однак з’ясувалося, що ці приміщення неодноразово відчужувалися, і з квітня 2018 року право власності на них зареєстровано за іноземною компанією. Зважаючи на те, що відчуження комунальної власності відбулося поза волею територіальної громади, прокуратура Києва звернулась до суду з позовом про витребування цього майна.

Рішенням Господарського суду Києва позов задоволено повністю.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-