У Києві відбулась стихійна акція проти забудови Протасового Яру

У Києві відбулась стихійна акція проти забудови Протасового Яру

Відео
Укрінформ
На вулиці Протасів Яр у Києві відбувся стихійний мітинг проти забудови Протасового Яру. В акції взяли участь до 100 людей.

Про це Громадському розповів учасник акції Михайло Рева.

«Акція починалася внизу вулиці Протасів Яр, потім вони (учасники - ред.) пішли вгору, до вулиці Амосова, де вже зараз стоїть бетонний паркан», — зазначив він.

За словами активіста, бетонний паркан охороняли близько 50 осіб, які «агресивно поводилися» щодо учасників акції. На місце також прибула поліція і спецпризначенці.

«Спецзагін затримав кількох чоловік. Вони їх посадили в автобус і потім забрали», — сказав Рева.

За його словами, потім активісти спустилися по вулиці Протасів Яр до місця, де вже розпочалося будівництво. Там протестувальники взяли кілька зрубаних гілок і винесли їх на дорогу, щоби привернути увагу. "Повністю дорогу не перекривали, залишили кілька смуг, великого затору не створили", — сказав активіст.

Після цього, розповів він, протестувальники спустилися по вулиці і почали ходити пішохідним переходом, знову ускладнюючи рух. «Але не повністю блокуючи дорогу, а частково пропускаючи машини через певний проміжок часу. Ця акція відбувалася десь півгодини», — уточнив Рева.

Нині акція завершилася.

Як повідомляє 5 канал, активісти розповіли, що боронять цю ділянку не вперше. Торік улітку її вдалося відстояти. Тепер люди намагаються завадити продовжити вирубування дерев під будівництво.

Читайте також: В Україні вперше знесли незаконну багатоповерхівку

Водночас, представники забудовника запевняють, що будівництво законне. "В нас є всі дозвільні документи, експертиза, містобудівні умови і обмеження отримані, повністю пакет документів. І кінцевим етапом став дозвіл на виконання будівельних робіт", – сказав представник "Дайтон груп".

Зазначається, що ситуацію з'ясовуватиме спеціальна комісія столичної адміністрації. Питання конфліктної забудови розглянуть на засіданні вже цієї п'ятниці.

Фото: Громадське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-