На бульварі Тараса Шевченка у Києві висадили сотні дерев та кущів

На бульварі Тараса Шевченка у Києві висадили сотні дерев та кущів

Фото
Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у суботу взяв участь в алейному висаджуванні дерев на бульварі Тараса Шевченка у Києві.

Про це він написав у Facebook.

"Саме сьогодні, у Всеукраїнський день довкілля, тисячі українців в різних куточках держави об’єдналися навколо збереження природи. Сотні дерев та кущів зараз висаджуються в десятках скверів міст і сіл країни. Команда Мінприроди також приєдналася до алейноі висадки дерев на бульварі Тараса Шевченка", - зазначив він.

Семерак нагадав, що цей бульвар з 1972 року має статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення. Перші тополі вздовж тутешнього скверу були висаджені у 1840-их роках, а сьогодні алею оновили.

"До речі, одне доросле дерево тополі виділяє за сезон стільки кисню, скільки його треба одній людині на рік! А, наприклад, одна тополя за рік поглинає до 53 кг сажі. Жодне інше дерево не може зрівнятися за цим показником із тополею", - наголосив міністр.

Він також повідомив, що відтепер у київському парку Тараса Шевченка біля верби Великого Кобзаря, саджанець якої був привезений із Казахстану, з місця заслання поета, росте "нащадок" дуба Шевченка.

Читайте також: Омелян презентував арт-потяг ГогольTrain на залізничному вокзалі в Києві

"Сьогодні ми висадили саджанець дуба, привезений минулого року із Моринців. Преосвященний владика Йосип Мілян, єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ, благословив дерево. Відтепер верба Тараса і дуб Шевченка роститимуть поруч", - зазначив Семерак.

Фото: facebook.com/os.semerak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-