Київський центр зайнятості запроваджує інститут кар'єрного радника

Київський центр зайнятості запроваджує інститут кар'єрного радника

Укрінформ
У Київському міському центрі зайнятості вважають основними пріоритетами у поточному році впровадження інституту кар'єрного радника, вдосконалення профорієнтаційної роботи та сприяння подоланню дисбалансу на ринку праці.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці» повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“Пріоритети, які стоять у цьому році в Державній службі зайнятості, включно з Київською міською службою зайнятості, перетворення центрів зайнятості на сервісні майданчики з надання широкого спектра послуг”, - сказав Білич.

Він підкреслив, міська служба зайнятості з січня 2019 року розпочала роботу з впровадження інституту кар'єрного радника. Мета впровадження інституту кар'єрних радників - поліпшити сервісне обслуговування та забезпечити працевлаштування громадян, поєднуючи їхні інтереси, реальні знання та навички з вимогами сучасного ринку праці, пояснив Білич.

“Навчання наших працівників вже відбувається. Вже 16 наших працівників пройшли навчання, його пройдуть й інші фахівці”, - повідомив він.

Також, за його словами, серед планів служби зайнятості вдосконалення профорієнтаційної роботи, розвиток профорієнтаційних та профдіагностичних послуг з використанням сучасних технологій.

“Будемо cприяти подоланню дисбалансу на ринку праці. Адже не може 70% випускників шкіл йти до вишів і 30% йти на професійне навчання. Адже на ринку праці не вистачає саме робітничих професій”, - сказав Білич.

Читайте також: Рекрутери допомогли більш ефективно влаштувати понад тисячу осіб - КМЦЗ

Як повідомлялось, Кабінет міністрів у вересні 2018 року ухвалив постанову «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Постановою змінюються підходи до роботи державної служби зайнятості, зокрема: впроваджується інститут кар’єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-