Столична служба зайнятості допомогла відкрити бізнес 121 безробітному

Столична служба зайнятості допомогла відкрити бізнес 121 безробітному

Укрінформ
Минулого року завдяки столичній службі зайнятості власну справу відкрила 121 особа, серед них 39 учасників АТО, 17 переселенців і 11 людей з інвалідністю.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Київський міський центр зайнятості: новації в наданні послуг на ринку праці» повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

“У минулому році менше безробітних захотіли започаткувати власний бізнес, у 2017 році таких осіб було 136 осіб, у 2018 році - 121 особа”, - сказав Білич.

Водночас, за його словами, збільшилася кількість працевлаштованих людей з інвалідністю. “У 2017 році було 306 осіб, у минулому році 367 осіб з інвалідністю з нашою допомогою знайшли роботу, в тому числі 11 започаткували власний бізнес”, - поінформував Білич.

Він зазначив, що для того, щоб безробітний мав змогу отримати право на одноразову виплату для відкриття власного бізнесу, необхідно пройти курси основ підприємницької діяльності.

“Є форма стимулювання підприємницької діяльності для безробітних, одноразова виплата допомоги з безробіття, якщо така особа відкриває власний бізнес. Однак перед цим особа проходить місячні курси основ підприємницької діяльності, включаючи бухгалтерський облік та звітність. Особу навчають складати бізнес-план, захистити його на комісії, і після цього вона отримає право на таку одноразову виплату для відкриття свого бізнесу. У минулому році працевлаштовано 121 особу. Майже 5 мільйонів гривень сплачено їм для започаткування свого бізнесу”, - додав він.

Читайте також: Столична служба зайнятості торік працевлаштувала 19 тисяч безробітних

Також Білич повідомив, що безробітні мають можливість залучатися до громадських робіт. “4 тисячі безробітних у 2018-му такі роботи виконували. Це прибирання скверів, вулиць, парків, кладовищ, супровід людей з інвалідністю. Ця програма працює за державні кошти Фонду на випадок безробіття і за рахунок коштів бюджету”, - повідомив директор КМЦЗ.

Водночас Білич підкреслив, що  минулого року міська служба зайнятості розпочала впровадження елементів дуальної форми навчання, яка передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях.

Служба зайнятості також проводить активну професійну діагностику старшокласників шкіл, що допомагає визначити здібності і обрати ту професію, до якої є найбільша схильність.

Загалом впродовж 2018 року профорієнтаційні послуги отримали понад 110 тисяч осіб, з них понад 50 тисяч учнів загальноосвітніх шкіл міста.

Крім цього, торік з метою безкоштовного навчання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі Державною службою зайнятості запроваджена ІТ-платформа “Профорієнтація та розвиток кар'єри”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-