Е-квиток обіцяють запустити у Києві з нового року

Е-квиток обіцяють запустити у Києві з нового року

Укрінформ
У столиці закінчують тестувати систему електронного квитка і планують запустити її на початку наступного року.

Про це заявив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, повідомляє прес-служба КМДА.

«Із 1 листопада у столиці розпочалось тестування роботи електронного квитка. На цьому етапі спеціалісти перевіряють працездатність системи, чи всі валідатори справні, чи витримує система навантаження. Тестування проводиться за участю внутрішніх спеціалістів. Орієнтовно, електронний квиток з’явиться у продажу вже на початку 2019 року», – повідомив Назаров.

До кінця жовтня 2019 року триватиме перехідний період, під час якого можливо буде придбати як е-квиток, так і звичайні квитки та жетони.

Читайте також: Запуск е-квитка у Києві відклали

Наразі у вестибулях метрополітену та на рухомих одиницях наземного транспорту розміщені інформаційні матеріали, які покликані ознайомити пасажирів із роботою системи. Про старт продажу квитків буде повідомлено додатково.

Дія е-квитка поширюватиметься на всі види громадського транспорту на основі безконтактної електронної пластикової картки (транспортної картки), картки киянина або QR-коду для одноразової оплати проїзду в електронному або паперовому вигляді.

Як повідомлялось, Київська міська державна адміністрація перенесла заплановану на 26 грудня презентацію Автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті Києва (АСОП).

Фото: Олександр Барабошко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-