Столична служба зайнятості з початку року знайшла роботу 240 особам з інвалідністю

Столична служба зайнятості з початку року знайшла роботу 240 особам з інвалідністю

Укрінформ
У Київському міському центрі відбувся інформаційно-масовий захід "Нові горизонти зайнятості" з метою привернення уваги суспільства і громадськості до актуальних проблем людей з інвалідністю, захисту їх прав, гідності та благополуччя.

Про це Укрінформ повідомили у КМЦЗ.

"У січні-жовтні на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебувало 1 030 осіб з інвалідністю, з них 240 працевлаштовано та 977 отримали профорієнтаційні послуги та 4 особи отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи", - зазначили у службі зайнятості.

 Під час заходу перед безробітними Київського міського центру зайнятості, що мають інвалідність, виступили соціальні партнери. Представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України розповів про діяльність громадської організації. Він зазначив, що діяльність НАІУ спрямована на захист прав та інтересів осіб з інвалідністю, а також на формування позитивного ставлення до людей з інвалідністю.

Разом з тим, представник Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" розповів про можливості професійного навчання. Він наголосив, що випускники університету, крім теоретичної підготовки, набувають навичок практичної роботи, впевнено презентують себе на ринку праці як самодостатні, обізнані фахівці. За його словами, цьому сприяють сучасні виробничі підрозділи, що функціонують у структурі університету - видавничо-поліграфічний комплекс, аудіо-відеостудія, медико-реабілітаційний центр. Всі вони є потужною базою практики студентів, додав він.

Читайте також: У Києві – 10 тисяч вакансій. Служба зайнятості сказала, кого більше шукають

Представник Київського міського Фонду соціального захисту інвалідів розповіла, що Фонд проводить роботу з підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, з питань працевлаштування людей з інвалідністю і створення умов їх соціально-трудової реабілітації та повернення до повноцінного життя.

На заході, також, були присутні роботодавці, які представили свої підприємства та актуальні вакансії для людей з інвалідністю.

Київський міський центр зайнятості постійно організовує та проводить такі зустрічі для людей з інвалідністю, щоб допомогти їм підвищити конкурентоспроможність на ринку праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-