У Києві відкрили освітньо-реабілітаційний центр для людей із порушеннями зору

У Києві відкрили освітньо-реабілітаційний центр для людей із порушеннями зору

Фото
Укрінформ
У Києві відкрився «Трініті ХАБ» – унікальний безбар’єрний соціально-освітній простір для людей з порушеннями зору.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після повномасштабного вторгнення РФ значно збільшується кількість військових, які отримали поранення очей. Такі типи поранень є дуже складними у лікуванні та не рідко ведуть до часткової чи повної втрати зору. Родина, друзі, близькі люди тих, хто втратив зір, часто не мають відповідних знань і навичок для створення доступного, комфортного простору в помешканні, адаптації звичних речей, предметів для незрячого, правил супроводу тощо. Ми в «Трініті ХАБ» не просто допомагаємо реабілітантам, а розповідаємо про проблеми, з якими стикаються люди, що мають порушення зору, надаємо необхідну вичерпну інформацію та власним прикладом показуємо, як жити та професійно розвиватися», – розповів в коментарі Укрінформу фахівець з невізуальної доступності, співробітник «Трініті ХАБ» Ігор Кушнір.

У Києві відкрили освітньо-реабілітаційний центр «Трініті ХАБ» для людей із порушеннями зору / Фото: ubookforuchildren

Робота з людьми з втратою або порушенням зору здійснюється за єдиною в Україні комплексною програмою реабілітації та соціалізації для відновлення, адаптації до сучасних умов життя. Реабілітація проходить на безоплатній основі.

«Трініті ХАБ» розмістився на площі в 750 м кв., складається з відділів розвитку зорового сприймання, орієнтування та мобільності, відновлювальної терапії, рекреації та профорієнтації, танцювально-рухової терапії, життєвих компетенцій, освітніх технологій підтримки та супроводу родин, психологічної реабілітації.

Наразі центр спроможний одночасно працювати з 60 учасниками освітньо-реабілітаційних програм на місяць, а в планах досягнути планки в 80 реабілітантів. У найближчих планах відкриття «Трініті хауса» для іногородніх реабілітантів і їхніх родин на 20 осіб, також передбачено допомога у працевлаштуванні реабілітантів.

Читайте також: Майже 300 тисяч пацієнтів торік отримали реабілітаційну допомогу - НСЗУ

Простір створений згідно з прийнятою Національною стратегією зі створення безбар'єрного простору в Україні та відповідно до Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Ідея створення хабу належить видавництву «Антологія», що видає в Україні книги шрифтом Брайля та МБФ «Здоровʼя майбутнього».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-