У квітні в трьох областях України запрацювали нові мобільні аптечні пункти

У квітні в трьох областях України запрацювали нові мобільні аптечні пункти

Фото
Укрінформ
У Чернігівській, Харківській та Одеській областях вийшли на маршрути нові мобільні аптечні пункти (МАП).

Про це у Фейсбуці повідомляє Держслужба з лікарських засобів та контролю за наркотиками, передає Укрінформ.

"4 квітня 2024 року почав працювати перший МАП від КП «Ліки Чернігівщини» Чернігівської обласної ради. МАП курсуватиме по Чернігівській області за п’ятьма маршрутами, що охоплюють 14 сіл, в яких відсутні аптечні заклади. Цього ж дня в Харківській області вийшов на маршрут ще один МАП від «Фармація Харківщини», до маршрутів якого включено 107 населених пунктів області. Також на цьому тижні почав роботу в Одеській області МАП, який належить ПРАТ «Аптечна мережа «Фармація». Працюватиме МАП на трьох маршрутах та обслуговуватиме жителів 11 сільських населених пунктів Одещини", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними Держлікслужби, наразі функціонує сім мобільних аптечних пунктів: в Харківській, Миколаївській, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях.

Зазначається, що такий формат аптечних пунктів значно поліпшує доступ населення до якісних лікарських засобів у сільській місцевості, в тому числі і в прифронтових регіонах.

Читайте також: На Сумщині запрацювала ще одна мобільна медична бригада українського Червоного Хреста

Мобільні аптечні пункти відпускають як безрецептурні, так і рецептурні лікарські засоби, асортимент яких визначає ліцензіат, а також препарати, що підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Усі рецептурні препарати відпускаються виключно за паперовим або електронним рецептом.

Як повідомляв Укрінформ, перший мобільний аптечний пункт запрацював у січні 2024 року на Харківщині. Міністерство охорони здоровʼя заявило про плани поширити проєкт мобільних аптечних пунктів на всі області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-