На Сумщині запрацювала ще одна мобільна медична бригада українського Червоного Хреста

На Сумщині запрацювала ще одна мобільна медична бригада українського Червоного Хреста

Укрінформ
У Сумській області цього тижня розпочала роботу мобільна медична бригада Товариства Червоного Хреста України, яка безкоштовно надаватиме первинну медичну допомогу у віддалених населених пунктах Краснопільської громади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Бригада складається із сімейного лікаря, медсестер і водія. Під час виїзду спеціалісти мобільної медичної бригади консультують, проводять обстеження стану здоров’я людей, вимірюють рівень артеріального тиску, цукру та оксигенації в крові, призначають схему лікування та видають безрецептурні ліки для полегшення стану людини», - ідеться в повідомленні.

У пресслужбі міністерства нагадали, що на Сумщині працюють вже шість таких мобільних бригад, зокрема вони надають допомогу в Кролевецькій, Тростянецькій, Глухівській, Недригайлівській, Путивльській та Краснопільській громадах області.

Читайте також: Дніпропетровщина отримала мобільне відділення інтенсивної терапії

Так, за понад півтора року своєї роботи в Сумській області такі бригади надали понад 23 тисячі консультацій.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики і Товариство Червоного Хреста України підписали меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-