Торік в Україні держава забезпечила протезами майже 12 тисяч осіб

Торік в Україні держава забезпечила протезами майже 12 тисяч осіб

Укрінформ
У держбюджеті України на нинішній рік закладено майже вдвічі більше коштів на забезпечення людей допоміжними засобами реабілітації, ніж торік.

Про це в ефірі Українського радіо сказав гендиректор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, заступник міністра соціальної політики України у 2019-2023 роках Віталій Музиченко.

"На 2024 рік загалом передбачено майже вдвічі більше коштів, ніж в минулому році... Ці кошти спрямовуються не тільки на систему протезування. Це левова складова... Проте ми говоримо про весь спектр забезпечення допоміжними засобами реабілітації, починаючи від елементарних паличок чи милиць для особистої рухомості і закінчуючи електроскутерами, електровізками, біонічними протезами", - зазначив Музиченко.

Читайте також: Протезування українців є безоплатним - роз'яснення Мінсоцполітики

Він повідомив, що торік забезпечені протезами майже 12 тисяч осіб, яким за державною програмою було надано понад 18 тисяч виробів. Частина з цих людей має парні ампутації або декілька ампутацій кінцівок, особливо якщо йдеться про мінно-вибухові травми військових або постраждалих внаслідок ракетних обстрілів.

Для військовослужбовців, додав гендиректор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, доступна система протезування протезами підвищеної функціональності та спортивне протезування. Тут вже вартість виробів та комплектуючих може сягати і 2 млн, і більше, в залежності від потреби людини.

Проте завдання держави - забезпечити не найдорожчим протезом, а тим, який відповідатиме потребам пацієнта, зауважив Музиченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі Recovery.

Фото: Суспільне Одеса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-