«Медзакупівлі» доправили у регіони ліків та медвиробів на ₴15 мільйонів

«Медзакупівлі» доправили у регіони ліків та медвиробів на ₴15 мільйонів

Укрінформ
ДП "Медичні закупівлі" за тиждень доправило до регіонів ліків та медичних виробів на загальну суму ₴15 мільйонів, у тому числі препарати для лікування дорослої та дитячої онкології.

Про це у Фейсбуці повідомляє державне підприємство "Медичні закупівлі", передає Укрінформ.

"За минулий тиждень (04.03–08.03) ми відправили у регіони медичних товарів на загальну суму понад ₴15 мільйонів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема це безоплатні медвироби та препарати для лікування таких захворювань: доросла онкологія (₴3,1 мільйона) - вінорельбін, доцетаксел, еверолімус, кладрибін, ломустин, ритуксимаб, цитарабін; дитяча онкологія (₴100 тисяч) - ізотретиноїн, сульбактам/цефаперазон, флуконазол, цефепім; серцево-судинні захворювання (₴7,5 мільйона) - катетери, гемостатична тканина для нейрохірургічних операцій, стальна хірургічна проволока, медичні вироби для емболізації аневризм головного мозку, оксигенатор, кардіовертер-дефібрилятор, коронарний провідник, інфляційний пристрій тощо.

Також до регіонів доправили препарати для дорослої гемофілії (₴3,4 мільйона) - фактор коагуляції крові людини VIII; вірусні гепатити В та С (₴1 мільйон) - ентекавір; бульозний епідермоліз (₴200 тисяч) - губчасті пов’язки, серветки з нетканого матеріалу.

Читайте також: «Медзакупівлі» доправили у регіони 800 тисяч доз вакцини від правця та дифтерії

Як зазначають в ДП "Медичні закупівлі", наявність препаратів у лікарнях можна перевірити за допомогою Telegram-боту "Медичні закупівлі України".

Як повідомляв Укрінформ, згідно з постановою уряду ДП "Медичні закупівлі" у 2024 році закуплять дороговартісне медичне обладнання, спеціалізовані санітарні транспортні засоби і послуги з технічного огляду, експертизи, перевірок технічного стану та випробувань тощо на суму ₴198,8 мільйона з рахунку UNITED24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-