«Медзакупівлі» доправили у регіони 800 тисяч доз вакцини від правця та дифтерії

«Медзакупівлі» доправили у регіони 800 тисяч доз вакцини від правця та дифтерії

Укрінформ
"Медичні закупівлі України" доправили в регіони 800 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця, які централізовано придбані торік на замовлення МОЗ.

Про це йдеться у пресрелізі ДП "Медичні закупівлі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"На початку лютого в Україну прибула перша партія у кількості понад мільйон доз цих вакцин. Із них близько 800 тисяч або 75% вже розподілено до медзакладів у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій. 25% поставлених вакцин зберігатимуться на складі як резервний запас і можуть бути розподілені у регіони за потреби (відповідно до наказу МОЗ України від 18.10.2023)", - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що такий підхід до розподілу вакцин дозволить ефективно реагувати на будь-які непередбачені обставини та оперативно поставити необхідні вакцини у разі потреби в певний регіон.

Як наголсили в ДП "Медзакупівлі" щеплення від дифтерії та правця є обовʼязковими за календарем профілактичних щеплень і безоплатними для пацієнтів.

Читайте також: В Україні є 65 тисяч доз вакцини проти сказу

Як повідомляв Укрінформ, у лютому в Україні зафіксували випадок захворювання на правець 13-річної дитини, яка не була щеплена.

За календарем щеплень вакцинацію від правця проводять у два місяці (перше щеплення), у чотири місяці (друге щеплення), у шість місяців (третє щеплення), у 18 місяців (четверте щеплення).

Ревакцинація відбувається у шість років та 16 років. З 26 років планова ревакцинація для дорослих обов’язкова кожні 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-