На Вінниччині реабілітаційну допомогу військовим надають 132 медзаклади

На Вінниччині реабілітаційну допомогу військовим надають 132 медзаклади

Укрінформ
У Вінницькій області реабілітаційну допомогу військовим надають як первинні, так і спеціалізовані заклади охорони здоров’я. Нині таких медзакладів 132.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

“Маємо все зробити, аби допомогти військовим повернутися від лікарняного ліжка до повноцінного життя. На Вінниччині реабілітаційну допомогу ветеранам надають 132 заклади охорони здоров’я - як первинні, так і спеціалізовані”, - поінформував Борзов.

За його словами, у 14 закладах області працюють кабінети асистивних технологій, де надаються реабілітаційні послуги.

Борзов зазначив, що за 2023 рік у Вінницькій області проведена колосальна робота зі створення відділень і центрів реабілітації.

Читайте також: Уряд виділив ще ₴500 мільйонів на новий реабілітаційний корпус на Рівненщині

“Такі відділення мають бути обов’язково у кожній кластерній лікарні”, - наголосив начальник ОВА.

Нині з семи таких медзакладів лише в трьох працюють відділення реабілітації.

Борзов вважає, що у кожному реабілітаційному відділенні обов’язково потрібно створити “Палату Героя” для довготривалого догляду та реабілітації захисників.

Палата має бути облаштована окремим санвузлом, мультифункціональним ліжком, кондиціонером і т. д. Але, крім створення комфортних умов, поруч із військовими мають бути професіонали, які надаватимуть усю необхідну допомогу та підтримку.

Начальник ОВА також наголосив, що у кластерних лікарнях Вінниччини потрібно створити Центри психічного здоров'я, де працюватимуть мобільні психіатричні бригади.

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні абілітаційний центр для постраждалих унаслідок війни

“Зараз на базі двох обласних закладів працюють чотири мобільні психіатричні бригади. Але потрібно більше фахівців. Особлива увага - першій психологічній допомозі на рівні первинки”, - додав Борзов.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області до кінця року реабілітаційну амбулаторну допомогу захисникам з інвалідністю надаватимуть 18 медичних закладів.

Фото: Сергій Борзов, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-