У львівському Охматдиті лікарі повернули слух двом дітям

У львівському Охматдиті лікарі повернули слух двом дітям

Фото
Укрінформ
У Львові завдяки кохлеарній імплантації медикам вдалося повернути здатність чути двом трирічним діткам.

Про це у Фейсбуці повідомив «Центр дитячої медицини. Лікарня «Охматдит», передає Укрінформ.

«У нашому Центрі зробили ще дві кохлеарні імплантації! Це вже п'яте таке операційне втручання за крайні 9 місяців! Наші отоларингологи прооперували трирічного хлопчика з Червонограда Львівської області та трирічну дівчинку з Миколаєва (зараз сімʼя проживає у Луцьку). Операційні втручання пройшли успішно», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пацієнти - це діти з глибокою втратою слуху. Слухові апарати їм не допомагали. Тож кохлеарна імплантація для них стала єдиним шансом почути звуки.

Імпланти - від американського виробника Advanced Bionics (Advanced Bionics), який подарував їх українським дітям. Ці пристрої дороговартісні, проте для дітей операція повністю безкоштовна.

Для допомоги проведення операцій українським медикам приїжджали проф. Юзеф Мєжвінський (Бидгощ, Польща), проф. Марцін Шиманський (Люблін, Польща) та проф. Анджей Жаровський (Антверпен, Бельгія).

Читайте також: У Львові хірурги зі США допомогли сформувати піднебіння хлопчику з тканин щоки

Як повідомляв Укрінформ, у Львові торакальні хірурги Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» успішно прооперували однорічну дівчинку, якій у дихальні шляхи потрапила насінина гарбуза.

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-