Львівські лікарі дістали зі шлунка 7-річної дівчинки два магніти

Львівські лікарі дістали зі шлунка 7-річної дівчинки два магніти

Фото
Укрінформ
Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру дістали зі шлунка 7-річної дівчинки з міста Миколаїв, що на Львівщині, два магніти.

Про це медзаклад повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Магніти були великого діаметру. Під їхньою вагою шлунок опустився до рівня тазових кісток. Тому спочатку візуально вони локалізувались у кишківнику. Проте ми провели пацієнтці додаткове рентгенодослідження у лежачому положенні, і зрозуміли, що сторонні тіла ще у шлунку, тож можна видалити їх ендоскопічно", - поінформував лікар-ендоскопіст Олег Кочеркевич.

Зазначається, що дівчинка сама розповіла мамі, що проковтнула магніти. Батьки звернулися у місцеву лікарню, де дитині зробили рентгенографію і далі направили до Львова у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

За словами лікаря-ендоскопіста, дитині дуже пощастило, що магніти були склеєні між собою й одним конгломератом впали у шлунок.

Як розповіли медики Центру, випадки видалення стороннього тіла зі шлунково-кишкового тракту (ШКТ) трапляються часто.

За словами гастроентерологині Віти Волощук, маленькі діти пізнають світ на дотик і смак. Тому сторонні тіла у ШКТ найчастіше виявляють у дітей віком від 1 до 3 років. Старші діти та підлітки можуть проковтувати предмети навмисно, щоб привернути до себе увагу.

Читайте також: Львівські хірурги видалили у підлітка пухлину, яка могла спричинити зупинку дихання

Медики наголошують, якщо є підозра, що дитина щось проковтнула, не намагатися дістати самостійно, а невідкладно звернутися по медичну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, отоларингологи двох лікарень Першого медичного об’єднання Львова врятували двомісячну дівчинку, видаливши кісту, через яку дитина не могла дихати.

Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-