На Сумщині у лікарні встановили сучасний ангіограф

На Сумщині у лікарні встановили сучасний ангіограф

Укрінформ
У Шосткинській центральній районній лікарні завершено монтаж сучасної ангіографічної системи Azurion 5 M20.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, медичне обладнання було закуплене у рамках спільних проєктів МОЗ та Світового банку, передає Укрінформ.

«Шосткинська центральна районна лікарня цілодобово надає спеціалізовану багатопрофільну медичну допомогу, у тому числі пацієнтам з інсультом. Наразі медична допомога їм надається консервативними (не хірургічними) методами лікування. Завдяки появі новітнього обладнання лікарі медзакладу зможуть використовувати оперативні втручання, розширювати обсяг та підвищувати якість допомоги пацієнтам із хворобами цереброваскулярної системи, у першу чергу – у випадках гострих станів», - йдеться у повідомленні.

Ангіограф дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорки або ж розширення судин, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається. Це допоможе спеціалістам максимально оперативно та якісно надавати медичну допомогу пацієнтам та дозволить врятувати не одне людське життя.

Читайте також: Серцево-судинні захворювання є найпоширенішою причиною передчасної смерті українців - експерти

На сьогодні Шосткинська центральна районна лікарня надає багатопрофільну спеціалізовану медичну допомогу жителям північного регіону Сумщини. Медичним обслуговуванням у лікарні охоплено близько 200 тис. мешканців.

Щорічно в стаціонарних відділеннях лікарні проходять лікування 12,5 тис. хворих. Протягом року потребують надання медичної допомоги 1,2 тис. пацієнтів із цереброваскулярними захворюваннями, з них близько 400 пацієнтів – це люди з гострим порушенням мозкового кровообігу.

Наразі у лікарні вже завершено монтаж ангіографа, а команда медиків лікарні пройде відповідне навчання та буде готова працювати з новим обладнанням після отримання ліцензії для його експлуатації від ДІЯР.

Читайте також: У Київській обласній дитячій лікарні встановили новий компʼютерний томограф

Як повідомлялося, нещодавно у Дунайській обласній лікарні змонтували сучасний ангіограф та невдовзі запрацює відділення ендоваскулярних втручань.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-