На пілотний проєкт із зубопротезування ветеранів передбачили ₴750 мільйонів

На пілотний проєкт із зубопротезування ветеранів передбачили ₴750 мільйонів

Укрінформ
На реалізацію пілотного проєкту безоплатного зубопротезування ветеранів передбачено 750 млн грн.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Проєкт реалізовуватиметься додатково до Програми медичних гарантій та буде фінансуватись за окремою бюджетною програмою, розпорядником якої стане Національна служба здоров’я України. Для цього в державному бюджеті на 2024 рік передбачено 750 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безоплатно отримати послуги зубопротезування зможуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та деякі категорії військовослужбовців.

Найближчим часом НСЗУ розробить форму договору, яка буде погоджена Міністерством охорони здоров’я. Після цього НСЗУ розмістить на офіційному вебсайті оголошення щодо прийому пропозицій від медичних закладів, які бажають взяти участь у реалізації проєкту. Специфікації договору міститимуть мінімальні вимоги до медичної послуги з зубопротезування.

Читайте також: Протезування українців є безоплатним - роз'яснення Мінсоцполітики

Укласти договір із НСЗУ, а отже, стати учасниками пілотного проєкту, зможуть заклади охорони здоров’я будь-якої форми власності.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого Кабінет міністрів ухвалив постанову «Деякі питання реалізації пілотного проєкту щодо зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», якою передбачене безкоштовне зубопротезування ветеранів та учасників бойових дій.

Фото з сайту armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-