Львівські лікарі врятували двомісячну дівчинку, яка через кісту не могла дихати

Львівські лікарі врятували двомісячну дівчинку, яка через кісту не могла дихати

Фото
Укрінформ
Отоларингологи двох лікарень Першого медичного об’єднання Львова врятували двомісячну дівчинку, видаливши кісту, через яку дитина не могла дихати.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«У Львові врятували двомісячне немовля, яке не могло дихати і два тижні перебувало на апараті штучної вентиляції легень. Дихальні шляхи дівчинки заблокувала кіста. Її успішно видалили отоларингологи одразу двох лікарень Першого медичного об’єднання Львова», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дівчинка народилася на Тернопільщині передчасно – на 37-му тижні вагітності. Але перші три тижні життя була цілком здоровою. Потім у неї раптом виникли хрипи та ускладнилось дихання. Тернопільські лікарі діагностували немовляті пневмонію і почали відповідне лікування. Проте дитині стало важко ковтати та дихати. Після КТ виявили, що на корені язика маляти утворилася велика кіста, розміром 1,3 см, яка поступово росла. Отже, в будь-який момент дитина могла задихнутися.

Дитину направили в лікарню св.Миколая у Львів. Тут спеціалісти одразу провели немовляті бронхоскопію. Оскільки набряк горла в маляти почав збільшуватися, лікарям довелося ввести інтубаційну трубку, підключити крихітку до апарату штучної вентиляції легень та ввести у стан медикаментозної коми.

Читайте також: На Київщині лікарі Охматдиту провели обстеження близько 180 дітей

За життя дівчинки боролася команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Через низький рівень гемоглобіну перед операцією з видалення кісти лікарі провели дитині переливання крові.

У міськраді зауважили, що задля порятунку двомісячної дівчинки спеціалісти дитячої лікарні св.Миколая об’єднали свої зусилля з колегами лікарні св.Пантелеймона.

Медики успішно видалили кісту та розблокували дихальні шляхи немовляти. Після операції дитина вже повністю одужала і повернулася з батьками додому.

Читайте також: На Волині медики вперше зробили операцію з вилучення органів для трансплантації

Як повідомляв Укрінформ, у Львові однорічному малюку хірурги зменшили язик, що був довшим у 5 разів від норми через синдром Беквіта — Відемана.

Фото: Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-