Львівські хірурги видалили волонтеру пухлину та врятували ногу від ампутації

Львівські хірурги видалили волонтеру пухлину та врятували ногу від ампутації

Фото
Укрінформ
Хірурги лікарні Святого Луки, що у Львові, видалили чоловіку пухлину завбільшки як м’яч для регбі та врятували ногу від ампутації.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медичне об’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Видалили пухлину завбільшки як м’яч для регбі та врятували ногу від ампутації. Прооперували чоловіка та повернули йому життя без болю у Лікарні Святого Луки», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 49-річний Євгеній Плеханов зі Львова майже 30 років жив із новоутвором у стегні. Ліпому – доброякісне утворення, яке розвивається з клітин жирової тканини, лікарі виявили, коли йому було ще 20 років. Тоді медики однієї з міських лікарень вирішили видалити лише частину ліпоми, бо якби видалили її повністю, то Євгеній міг би втратити чутливість усієї ноги. Але юнака попередили, що пухлина може і надалі рости.

Останні 15 років чоловік жив в Італії, працюючи там водієм. Пухлина з роками збільшувалася, але через малоактивний спосіб життя вона особливо не турбувала його.

Читайте також: На Вінниччині вдруге провели успішну операцію з пересадки серця

З початком повномасштабної війни Євгеній повернувся в Україну та почав займатися волонтерством, а саме: доставляв гуманітарну допомогу постраждалим від війни у пункти гуманітарної підтримки та у госпіталі. Через регулярні навантаження на ноги пухлина почала здавлювати нерви й прилеглі судини. Тоді чоловік звернувся за допомогою до спеціалістів лікарні Святого Луки.

За словами судинного хірурга, завідувача відділення інтервенційної радіології Олександра Голуба, щоб не допустити часткової чи навіть повної зупинки кровоплину в кінцівці, було вирішено виконати складне втручання, яке вимагає високої точності і відпрацьованих навичок. Зокрема, відділили частини пухлини від нервів і артерій, а потім видалили пухлину повністю без ускладнень для пацієнта.

У лікарні поінформували, що наступного дня після операції Євгеній почав ходити. Він нарешті позбувся як дискомфорту, так і болю.

Читайте також: У Львові малюку провели операцію зі зменшення аномального язика через рідкісний синдром

Чоловік продовжує волонтерити для допомоги українським захисникам і захисницям на передовій.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні», що у Львові, реконструювали нижню щелепу українському військовому, якому ворожий снаряд розірвав пів обличчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-