Українські лабораторії отримали обладнання для діагностики різних захворювань

Українські лабораторії отримали обладнання для діагностики різних захворювань

Укрінформ
Українські лабораторії отримали системи аналізаторів газів крові, які призначені для діагностики пацієнтів у важкому стані за різних захворювань.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Таке сучасне обладнання здатне значно скоротити час на проведення аналізів та забезпечити високу якість досліджень і точні результати. За допомогою цих аналізаторів дослідження триває лише 70 секунд. Швидкий аналіз дозволяє оперативно поставити точний діагноз і почати потрібне лікування пацієнта. Крім того, завдяки такому дослідженню можна визначити різноманітні патологічні стани всередині людського організму, оцінити якість та скорегувати процеси лікування різних захворювань", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що обладнання закуплене завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за кошти ГФ.

Читайте також: Лабораторії ЦГЗ отримали обладнання для вірусологічної діагностики

Системи аналізаторів газів крові – це прилади, які комплексно оцінюють стан організму людини та дають лікарю інформацію щодо всіх важливих показників життєдіяльності пацієнта. Обладнання використовується під час лікування різних захворювань, зокрема захворювань бронхолегеневої, серцево-судинної, ендокринної систем, сепсису тощо. Також це обладнання потрібне для надання ефективної медичної допомоги в разі критичних станів. 

Як повідомляв Укрінформ, українські медзаклади отримали 900 наборів картриджів Xpert MTB/XDR для виявлення ДНК мікобактерій туберкульозу, що виконується на оновлених системах GeneXpert.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-