«Медзакупівлі» за тиждень доправили до регіонів ліків на ₴75 мільйонів

«Медзакупівлі» за тиждень доправили до регіонів ліків на ₴75 мільйонів

Укрінформ
ДП "Медичні закупівлі" за минулий тиждень доправило в регіони ліків та медвиробів на суму 75 млн грн.

Про це пресслужба ДП "Медзакупівлі" повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За минулий тиждень (12.02–16.02) ми відправили у регіони медичних товарів на загальну суму понад 75 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про безоплатні медвироби та препарати для лікування таких захворювань: доросла онкологія (41,7 млн грн) – бендамустин, вінкристин, кладрибін, леналідомід, ломустин, паклітаксел, ритуксимаб; дитяча онкологія (100 тис. грн) – ізотретиноїн, метотрексат; серцево-судинні захворювання (7,9 млн грн) – катетери, пристрій для біопсії міокарда, комплект для процедури безперервного життєзабезпечення, медичні вироби для емболізації аневризм головного мозку, медичні вироби для стентування сонних артерій, пристрій для закриття артеріального протоку, тканний судинний протез тощо; доросла гемофілія (300 тис. грн) – рекомбінантний фактор згортання крові VIIа; дитяча гемофілія (11,5 млн грн) – рекомбінантний фактор згортання крові VIIа; ендопротези (3,1 млн грн) – ендопротези кульшового суглоба; розсіяний склероз (5,2 млн грн) – глатирамеру ацетат, диметилфумарат, фінголімод; вірусні гепатити В та С (5,5 млн грн) – тест-системи для виявлення гепатиту В, тест-системи для виявлення гепатиту С, софосбувір; ревматоїдний артрит (100 тис. грн) – адалімумаб; легенева артеріальна гіпертензія (100 тис. грн) – бозентан; муковісцидоз (100 тис. грн) – панкреатин.

Як зазначають в ДП "Медичні закупівлі", наявність препаратів у лікарнях можна перевірити за допомогою Telegram-боту "Медичні закупівлі України".

Читайте також: В Україні медики виявили 78 випадків онкології під час виїзних обстежень

Як повідомляв Укрінформ, згідно з постановою Кабінету міністрів України ДП "Медичні закупівлі" у 2024 році закуплять дороговартісне медичне обладнання, спеціалізовані санітарні транспортні засоби і послуги з технічного огляду, експертизи, перевірок технічного стану та випробувань тощо на суму 198,8 мільйона гривень з рахунку UNITED24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-