В Україні медики виявили 78 випадків онкології під час виїзних обстежень

В Україні медики виявили 78 випадків онкології під час виїзних обстежень

Фото
Укрінформ
У межах Всесвітнього дня боротьби проти раку медики провели низку виїзних обстежень українців і виявили 78 випадків онкології.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Фейсбуці.

"Медики виявили 78 випадків онкологічних захворювань. Зокрема, меланоми, раку грудей та злоякісні утворення. Це означає, що 78 українців отримали можливість розпочати лікування та врятувати свої життя, адже своєчасна діагностика - ледь не головна запорука можливості зламати раку плани", - йдеться у повідомленні.

Загалом обстеження пройшли 20 000 громадян, понад тисяча з яких отримали направлення на додаткові обстеження.

У МОЗ наголошують, що для запобігання раку або ранього виявлення захворювання потрібно хоча б раз на рік консультуватися із сімейним лікарем. Він підкаже, які профілактичні обстеження та консультації спеціалістів потрібні вам за віком та станом вашого здоров’я, та дасть відповідні направлення, якщо в них буде потреба.

Читайте також: Медзакупівлі торік придбали ліків для онкохворих на ₴2,5 мільярда

Крім того, у міністерстві нагадали, що найважливіші обстеження та лабораторні дослідження для виявлення раку та лікування можна зробити безоплатно за програмою медичних гарантій. Це, зокрема, мамографія, тест на приховану кров у калі, ПАП-тест, колоноскопія, дерматоскопія атипових родимок тощо.

Як повідомлялося, на лікування онкозахворювань в 2024 році передбачені ₴6,3 мільярда.

Фото: Тернопільський обласний ЦПКХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-