На Рівненщині законтрактували медзаклад, де надаватимуть послуги з трансплантації серця

На Рівненщині законтрактували медзаклад, де надаватимуть послуги з трансплантації серця

Укрінформ
Рівненська центральна міська лікарня підписала договір з Національної службою здоров'я на пакет «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів», таке втручання робитимуть поки на одному органі – серці.

Як передає Укрінформ, про це повідомилаРівненська ОДА із посиланням на першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна.

«Рівненська центральна міська лікарня підписала договір з Національної службою здоров'я України на пакет «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів», - ідеться у повідомленні.

Загалом пакет з трансплантації складається з трьох напрямків: надання медичних послуг у дотрансплантаційному періоді, безпосередньо трансплантація та надання медичних послуг у посттрансплантаційному періоді. Для кожного з цих напрямків передбачено певний обсяг коштів.

«На Рівненщині це поки єдиний заклад, який за кошти державного бюджету буде надавати такі послуги. Відповідно до пакета, таке втручання робитимуть поки на одному органі – серці. Тариф за трансплантацію залежатиме від трансплантованого органа: серця – понад 2 млн грн», - сказав Подолін.

Читайте також: У Сумах завдяки трансплантації одразу четверо хворих отримали шанс на життя

Він додав, що в закладі вже було здійснено 5 заборів серця і 4 пересадки. Такі втручання робилися у співпраці із фахівцями Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова. Нині у медзакладі працюють 2 лікарі транспланткоординатори та 3 лікарі-трансплантологи.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в Інституті серця провели трансплантацію серця 12-річній дівчинці.

Фото: Рівненська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-