Кабмін перерозподілив майже 200 мільйонів гривень на закупівлі медичних виробів та автівок

Кабмін перерозподілив майже 200 мільйонів гривень на закупівлі медичних виробів та автівок

Укрінформ
Уряд перерозподілив майже 200 млн грн на закупівлі медвиробів, спеціалізованих санітарних транспортних засобів та на інші потреби охорони здоровʼя.

Про це за підсумками засідання уряду повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Зокрема, уряд здійснив розподіл залишку коштів спецфонду державного бюджету, джерелом формування якого були кошти, отримані у 2023 році на рахунок для задоволення потреб охорони здоровʼя, відкритий МОЗ в Нацбанку.

Читайте також: Уряд цього року розпочне проєкти реконструкції та модернізації не менше 100 лікарень - Шмигаль

Як повідомив Мельничук, МОЗ установлено за спеціальним фондом державного бюджету обсяг видатків у сумі 198 млн 825,29 тис. грн (з них видатки споживання – у сумі 38 млн. 968,46 тис. грн, видатки розвитку – у сумі 159 млн 856,83 тис. грн) за новою бюджетною програмою для закупівлі медичних виробів (зокрема, дороговартісного медичного обладнання), спеціалізованих санітарних транспортних засобів і послуг з технічного огляду, експертизи, перевірки технічного стану та випробувань.

Установлено, що за цією бюджетною програмою головним розпорядником коштів державного бюджету та відповідальним виконавцем є Міністерство охорони здоровʼя, одержувачем бюджетних коштів є державне підприємство "Медичні закупівлі", що належить до сфери управління Міністерства охорони здоровʼя.

Як повідомлялося, регіони отримають ще 40 "швидких", які були придбані ДП "Медичні закупівлі" за кошти UNITED24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-