На Прикарпатті хірурги вперше провели військовому реконструкцію ушкодженого нерва

На Прикарпатті хірурги вперше провели військовому реконструкцію ушкодженого нерва

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті в обласній клінічній лікарні (ОКЛ) почали робити кабельну пластику нерва. Військовому провели реконструкцію ушкодженого нерва.

Про це у Фейсбуці повідомляє КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради, передає Укрінформ.

«В обласній клінічній лікарні почали робити кабельну пластику нерва. Пораненому військовому провели реконструкцію ушкодженої частини малогомілкового нерва, використавши при цьому здоровий нерв. Якщо раніше хворих з такими травмами направляли до Києва, де реконструктивні операції, наприклад, роблять в Інституті нейрохірургії, то тепер є можливість проводити їх на місці», - йдеться у повідомленні ОКЛ.

За їхньою інформацією, військовий Андрій перебуває в лікарні з пораненням у ділянці коліна правої ноги.

Читайте також: У Львові зробили першу в Україні операцію на серці за допомогою робота

«У пацієнта був розірваний загальний малогомілковий нерв і не вистачало 3 см. Цей нерв відповідає за підняття стопи, розгинання пальців і за відведення стопи вбік. Ми взяли інший нерв, менш потрібний в організмі – суральний, з гомілки. І з нього зробили графти, за допомогою яких відновили анатомію того нерва», - пояснив хірург Микола Пилипів.

Зазначається, що кабельна пластика – одна з найскладніших операцій на периферичних нервах. Адже розсічення нерва може зшити нейрохірург, а коли шматка нерва немає, коли час минув – це вже реконструкція, а тому більш складна операція.

Як повідомляло агентство, на Прикарпатті хірурги відновили обличчя військовому після важких травм.

Фото: КНП ОКЛ Івано-Франківської облради, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-